0743 227 646 L-V 8:00 - 17:00

Utilizare resurse

1. Descriere

 • În încercarea noastră de a preveni suprasolicitări ce pot afecta negativ timpul de răspuns al website-urilor am configurat limite de resurse specifice fiecărui plan de găzduire web shared. Implicaţiile acestei politici de utilizare a resurselor se răstrâng asupra marilor consumatori de resurse împiedicând suprasolicitarea serverelor de către aceştia. De notat că abuzul de server nu este limitat doar la trecerea peste limitele impuse ci determinarea abuzului este la discreţia DataWebDesign. Politica de utilizare este aplicată tuturor conturilor de găzduire web.

2. Utilizare CPU

 • Fie că pagina web este statică sau dinamică, procesorul serverului este folosit pentru a obţine şi afişa pagina respectivă, vizitatorilor acesteia. Când o pagină web este creată automat de către un script, nivelul de utilizare al procesorului creşte, deoarece acesta trebuie să construiască întreaga pagină. Trebuie să încarce template-ul, să obţină datele specifice acelei pagini din baza de date, să execute plugin-urile sau modulele instalate şi în cele din urmă să asambleze pagina pentru afişare.
 • Deoarece timpul procesorului este o resursă finită împărţită de către toate conturile pe un server, dacă oricare dintre acele conturi foloseşte în mod excesiv procesorul, celelalte site-uri de pe acel server nu vor avea posibilitatea de afişare într-un timp relativ scurt părand ca se încarcă greu, chiar sacadat, astfel că monitorizăm nivelul de resurse CPU utilizat de toate conturile pentru a preveni probleme care pot fi cauzate de către utilizarea excesivă a procesorului de un singur cont.

3. Utilizare RAM

 • RAM-ul este locul în care scripturile şi datele dumneavoastră sunt stocate în momentul executării acestora. Nivelul maxim de RAM pe care un server îl poate avea este fix. Acea cantitate de RAM este împarţită între conturile aflate pe server. De această memorie au nevoie toate programele care rulează pe server, inclusiv serverul însuşi. Dacă scripturile dumneavoastră sunt uriaşe sau au nevoie de o cantitate ridicată de RAM pentru a rula, ele vor intra în competiţie pentru a obţine cantitatea de RAM dorită, cantitate folosită de toate scripturile de pe server. Astfel că, memoria RAM este o altă resursă pentru care se vor impune limitări de folosire.

4. PHP Mem

 • În momentul accesării website-ului, scripturile PHP vor fi rulate de procesatorul PHP în vederea obţinerii şi afişării informaţiilor pentru vizitator. Obţinerea şi afişarea constă în conectarea la baza de date, cererea informaţiilor relevante pentru afişare, procesarea informaţiilor, pregătirea interfeţei site-ului şi în final afişarea rezultatului. Toate aceste operaţiuni consumă o cantitate mai mică sau mai mare de memorie PHP în funcţie de complexitatea website-ului deţinut.

5. MYSQL

 • Aplicaţiile se conectează la bazele de date MySQL pentru a obţine, actualiza şi şterge informaţii. În funcţie de scopul aplicaţiei, un anumit număr de operaţiuni va predomina faţă de celelalte însă, de obicei, această operaţiune este cea de obţinere. Fiecare conectare de acest gen este contorizată de MySQL, putând fi rulate mai multe operaţiuni de tipuri diferite în mod concomitent. În funcţie de nivelul de optimizare atât al cererilor cât şi al bazei de date, durata acestor cereri poate varia de la câteva milisecunde la câteva zeci de secunde. Evident, este dorită situaţia în care aceste cereri durează doar câteva milisecunde pentru ca informaţia dorită să fie repede obţinută şi afişată vizitatorului. În funcţie de nivelul de optimizare, aplicaţia poate rula un anumit număr de cereri simultane, fiind permise maxim 15. Considerăm că aplicaţiile care fie nu sunt optimizate, fie au un trafic crescut şi au nevoie de mai mult de 15 conexiuni concurente, trebuie migrate pe soluţii dedicate (VPS, Server Dedicat) pentru a nu afecta restul clienţilor de pe serverul partajat.

6. Pmem

Reprezintă memoria fizică consumată în mod direct de către aplicaţiile dumneavoastră pentru realizarea operaţiunilor dorite.

7. I/O

 • Input/Output reprezintă viteza de citire/scriere pe hard disk pe care aplicaţia rulată de dumneavoastră nu o va putea depăşi.

8. Nproc

 • Numărul de procese care pot rula pe contul dumneavoastră de găzduire.

9. EP

 • Un EP (entry process) reprezintă o conexiune a vizitatorului spre site. De îndată ce această conexiune este servită (i se răspunde prin accesarea unui script PHP/fişier de incărcat) EP-ul este închis. Numărul EP reprezintă numărul maxim de conexiuni simultane disponibile dar nu şi numărul de vizitatori simultani disponibili. În funcţe de nivelul de optimizare al aplicaţiei, EP-ul poate fi deschis şi închis în mai puţin de o secundă, fiind posibilă astfel menţinerea unui număr ridicat de vizitatori simultani pe website.

10. Iops

 • IOPS reprezintă numărul operaţiunilor de accesare (citire/scriere) realizate în interval de o secundă pe hard disk.

11. Scop

 • Trebuie notat că aceste limitări sunt impuse pentru a vă proteja pe dumneavoastră ca şi client de întreruperi ale serviciilor. Marea majoritate a conturilor nu vor simţi existenţa acestor limitări. Dacă consideraţi că aceste limitări pot afecta funcţionalitatea serviciilor dumneavoastră, vă rugăm să luaţi legătura cu unul din reprezentanţii DataWebDesign în vederea stabilirii unor setări optime şi/sau pentru diferite sugestii privind aceste aspecte.

12. Impunerea restricțiilor

 • Aceste restricţii sunt impuse automat la crearea contului. În cazul în care unul din conturi va rula în permanenţă în apropierea limitelor impuse, deţinătorul contului va fi notificat şi împreună cu acesta se vor lua decizii de comun acord in privinţa rezolvării acestor probleme. Totuşi, ne rezervăm dreptul specificat în Termeni şi Condiţii de a suspenda contul în cazul în care acesta creează probleme de severe şi/sau încalcă alte politici şi reglementări ale DataWebDesign.

13. Restricții

 • Backup: Serverele DataWebDesign nu pot şi nu vor fi folosite ca sisteme de stocare, fiind permisă stocarea unui singur backup al contului pe contul respectiv.

 • Reselling: Revânzarea serviciilor de hosting nu este permisă pe conturile DataWebDesign. Dacă clientul doreşte să facă acest lucru va trebui sa apeleze la firme specializate în acest domeniu.

 • Site-uri pentru Adulţi: Găzduirea, menţionarea sau direcţionarea spre site-uri de adulţi este complet interzisă pe reţeaua DataWebDesign. Dacă doriţi găzduire pentru asemenea conţinut va trebui să luaţi legătura cu firme specializate în acest domeniu.

 • Aplicaţii de Chat/IRC: Aplicaţiile de chat interactiv sunt interzise pe serverele DataWebDesign. Aceasta include dar nu este limitată la aplicaţii de chat scrise în PHP, Perl, Flash, CGI, Python, Ruby, etc. Chat box-urile, shout box-urile, aplicaţiile de live help/live chat (gen Livezilla) şi alte aplicaţii de asemenea gen sunt strict interzise.

 • Aplicaţii web si scripturi web: Ca şi webmaster este de datoria dumneavoastră să evaluaţi şi să actualizaţi în mod periodic aplicaţiile deţinute pentru a vă asigura de integritatea acestora. Forumurile sau orice alte aplicaţii care oferă posibilitatea de a introduce comentarii trebuie să aibă un modul de protejare sau moderare SPAM. CAPTCHA este o metodă foarte populară de oprire a roboţilor în vederea introducerii de mesaje SPAM.

 • Conturile de găzduire trebuie să fie folosite doar în vederea găzduirii unor website-uri. Nu pot fi folosite ca şi unităţi de stocare sau de backup pentru alte website-uri remote.

 • Toate aplicaţiile instalate de dumneavoastră trebuie sa fie actualizate in permanenţă.

 • Conturile vor fi suspendate dacă pe ele rulează scripturi neactualizate care sunt exploatate in permanenţă.

 • Fiecare pachet de găzduire e limitat la un anumit număr de conexiuni web simultane.

 • Baze de date: Datele pentru paginile web dinamice sunt de obicei ţinute în baze de date. Un server de baze de date cum ar fi MySQL administrează bazele de date şi furnizează informaţiile cerute de scripturile site-ului. Serverele de baze de date au un număr limitat de conexiuni pe care le pot accepta într-un anumit timp. În momentul în care foarte multe cereri de interogare sunt făcute concomitent, serverul de bază de date va rămane fară resurse şi nu va putea răspunde acelor interogări. Acest lucru se întamplă de obicei, în momentul în care site-ul dumneavoastră este foarte accesat sau când se foloseşte un script mai puţin eficient (de exemplu, are mai multe interogări pentru fiecare pagină pe care o afisează), sau ambele.

 • Bazele de date vor fi folosite doar pentru conturile găzduite în reţeaua DataWebDesign 

 • Bazele de date trebuie să facă folosire de index-uri

 • Sunt permise maxim 15 conexiuni concurente MySQL.

 • Dimensiunea maximă a unei baze de date MySQL nu poate depăşi 250MB

 • Accesul remote la bazele de date se acordă doar în scopuri administrative

 • Cron: Clienţii pot să îşi seteze propriile cronjob-uri însă aceste procese nu trebuie să ruleze mai frecvent de 5 minute iar timpul rulării lor nu trebuie să reprezinte jumătate din timpul necesar următoarei rulări. Orice cron job care consumă resurse si afectează stabilitatea sistemului poate fi dezactivat de către tehnicienii noştri. Dacă cron job-ul trece peste limitele impuse CPU, cron job-ul va fi dezactivat.

 • Email și Mailing Lists: Folosirea serverelor şi a reţelei DataWebDesign în vederea transmiterii de mesaje comerciale nesolicitate (spam) este strict interzisă. Trimiterea de spam nu va fi acceptată sau tolerată sub nicio circumstanţă.

  • Transmiterea de mesaje SPAM de pe serverele şi reteaua DataWebDesign poate cauza daune ireparabile financiare şi de imagine. Toate prejudiciile cauzate de SPAM vor fi suportate de către client.
  • Orice client care îşi foloseşte contul pentru a trimite spam poate avea contul suspendat fără a fi anunţat în prealabil.
  • Trimiterea de mail-uri cu ataşamente mai mari de 25 MB nu este permisă.
  • Nu permitem trimiterea de mesaje spre liste de mail cumpărate sau primite de la diverse persoane. Acest lucru este spam şi avem toleranţă zero faţă de acestea.
  • Toate mesajele trimise unui mailing list trebuie să conţină un link de dezabonare iar această dezabonare să fie realizată automat.
  • Gateway-ul SMTP trebuie să fie folosit doar pentru domeniile pe care le aveţi găzduite la noi. Nu este permisă trimiterea de mail-uri cu adrese FROM diferite de cele ale domeniilor dumneavoastră.
  • Dacă contul dumneavoastră de găzduire şi/sau mail este exploatat de către spammeri , acesta poate fi suspendat fără o notificare în prealabil.
  • Dacă reţeaua dumneavoastă locală este infectată şi trimite spam-uri, contul dumneavoastră poate fi suspendat fără vreo notificare în prealabil.
  • Se permite folosirea unui număr de maxim 25 adrese CC/BCC.
  • Toate mailing list-urile trebuie să conţină data confirmării abonării membrilor precum şi ip-urile de pe care s-a realizat confirmarea.
  • Mesajele trebuie să fie trimise prin autentificare SMTP, utilizarea funcţiei php mail() este permisă dar nerecomandată.

Serviciile / site-urile web menţionate mai jos consumă foarte multe resurse şi ar trebui rulate doar în medii dedicate (server vps, dedicat).Toate site-urile care încalcă aceste reguli pot fi oprite fără vreo notificare în prealabil. În cazul în care nu sunteţi sigur sau consideraţi că site-ul dumneavoastră încalcă aceste reguli puteţi lua legătura cu unul din reprezentanţii DataWebDesign.

 • Fermele SEO sau cele asemănătoare sunt strict interzise pe serverele DataWebDesign.
 • Serviciile de bannere şi reţelele de link exchange sunt interzise pe serverele DataWebDesign.
 • Oferirea de servicii gratuite de : stocare fişiere, servicii email sau de găzduire este strict interzisă
 • Folosirea conturilor ca sisteme de stocare a informaţiilor personale este interzisă
 • Rularea de mirror-uri publice este interzisă
 • Rularea unui proxy sau anonymizer fie accesibil public sau privat nu este permisă.
 • Site-urile de : hacking, warez sau care promovează activităţi ilegale, sunt interzise
 • Aplicaţiile de bit torrent, trackere precum şi orice alte activităţi de file sharing sunt interzise
 • Rularea serverelor de jocuri este interzisă
 • Este interzisă rularea de web spiders şi indexers

Suspendări cont: DataWebDesign va contacta deţinătorul contului în vederea rezolvării problemelor identificate. În caz de urgenţă majoră contul poate fi suspendat anterior contactării deţinătorului. Refuzul sau lipsa conformării cu aceşti termeni poate duce la suspendarea sau chiar ştergerea contului (cu sau fără stornarea sumelor achitate, acest lucru fiind la discreţia DataWebDesign). Toate conturile aflate pe reţeaua DataWebDesign trebuie să se conformeze acestor reguli. Ne rezervăm dreptul de a şterge orice cont fără vreo notificare în prealabil. Dacă contul dumneavoastră este şters pentru încălcarea acestor reguli, renunţaţi la dreptul de returnare a banilor, chiar şi sumele achitate în avans.

Ultima actualizare 02.12.2019

 •